Sint-Katelijne-Waver stuurt onderhoudskaravaan naar woonwijken

Op 13 maart 2017

Het eerste lentezonnetje is voor ons gemeentebestuur het sein om enkele woonwijken een grondige lenteschoonmaak te geven. De komende weken komt een onderhoudskaravaan langs in drie woonwijken om voetpaden, straatmeubilair en openbaar groen onder handen te nemen.

“De onderhoudskaravaan is een nieuw project waarmee we in een korte periode een woonwijk van a tot z willen opfrissen”, vertelt N-VA-schepen van onderhoudswerken Joris De Pauw. 

“In een korte periode zullen onze medewerkers een hele woonwijk proper maken en een grondige onderhoudsbeurt geven. De voorbije weken maakten we een oplijsting van wat er allemaal moet gebeuren. Daarna troffen we de nodige voorbereidingen (materiaal bestellen, werkplanning opstellen zodat alles mooi in elkaar vloeit, …) zodat onze medewerkers nu alles in één week kunnen uitvoeren.”

De onderhoudskaravaan zal volgende werkzaamheden uitvoeren: 

- herstellen voetpaden en andere verhardingen;
- onderhoud openbaar groen;
- onkruidbeheer;
- opfrissen van straatmeubilair, verkeersborden, … 

Zo zorgen we ervoor dat alles weer jeugdig en verzorgd oogt. Daarnaast moeten we met z'n allen blijven strijden tegen zwerfvuil. Afval hoort in de vuilbak en niet de groene bermen en weiden die onze gemeente zo mooi maken.

Volgende wijken krijgen de onderhoudskaravaan op bezoek:

week 13 maart: Jan Pieter de Nayerlaan, Lambertusstraat, De Raedtstraat, Beekvelden en De Billemontstraat;
week 20 maart: Kerkhoflei (Vinkenhofstraat tot Schrans), Schranslei, Vossenberglei en Boshuislei;
week 27 maart: Goede Herderlaan en Dijksteinlaan.

De gemeente deed vorig jaar reeds een proefproject in de wijk rond de Beatrijsstraat en dat pilootproject pakte zeer goed uit. Zowel voor de bewoners, onze medewerkers als het gemeentebestuur was het initiatief geslaagd.

De Pauw besluit: “Deze manier laat ons toe om efficiënt te werken. We slagen er in om een hele woonwijk in één keer aan te pakken. We trachten ieder jaar een aantal woonwijken een grondige opfrisbeurt te geven.”

Op het einde van de week, na de afronding van de werken, wordt de hele straat ook opgeveegd met de borstelmachine. Het is de doelstelling dat er na een week werken alles terug kraaknet bij ligt.

Meer informatie?
Contacteer N-VA Katelijne & Waver via deze website of via:
Facebookpagina: https://www.facebook.com/NVA.KatelijneWaver/
Twitter: https://twitter.com/NVA_SKW

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is