Rioleringswerken Stationsstraat gaan van start

Op 31 juli 2017

De Stationsstraat in Sint-Katelijne-Waver tussen Markt en Fortsesteenweg krijgt een nieuwe riolering, nieuw wegdek en fietspaden langs beide zijden van de straat. De nutsmaatschappijen hebben de voorbije maanden al voorbereidend werk gedaan. Vanaf dinsdag 1 augustus start de eerste fase met de rioleringswerken tussen Fortsesteenweg en Heisbroekweg.

Joris De Pauw, N-VA-schepen van openbare werken: “De werf waarover al meer dan 20 jaar wordt gesproken, gaat eindelijk van start. Dit wordt de komende periode één van de belangrijkste en grootste werven in de gemeente. De belangrijke Stationsstraat krijgt een volledige make-over, als belangrijke verbinding tussen het centrum en het station.”

Samen met Aquafin en Pidpa-HidroRio zal het gemeentebestuur de Stationsstraat volledig heraanleggen tussen de Markt en de Fortsesteenweg. “Aquafin en Pidpa-HidroRio leggen een nieuwe, gescheiden riolering aan en het gemeentebestuur maakt van deze werken gebruik om een nieuwe asfaltbaan aan te leggen met aan beide kanten een betonnen fietspad. Een deel van de nutsleidingen komen ondergronds en aan de kant met oneven huisnummers komt nieuwe openbare verlichting”, vult De Pauw aan.

De gemeente betaalt zelf 1.177.401,94 euro, exclusief BTW. De provincie Antwerpen betaalt hiervan 509.368,20 euro voor de aanleg van het fietspad. De werken zullen ongeveer 280 werkdagen duren. De werken zullen uitgevoerd worden door aannemer Van Geel NV. De werken zullen normaal gezien verlopen in drie grote fasen:

- Fase 1: tussen Fortsesteenweg en Heisbroekweg
- Fase 2: tussen Heisbroekweg en huisnummer 74
- Fase 3: tussen huisnummer 74 en Markt

Omleidingen

Tijdens de werken is de Stationsstraat afgesloten voor doorgaand verkeer. Er is een omleiding voorzien via Hertstraat, Liersesteenweg, R6 Mechelsesteenweg en Lemanstraat. Tot oktober is het kruispunt met Heisbroekweg vanaf de Markt nog bereikbaar.

Fietsers moeten tijdens de eerste fase omrijden via Fortsesteenweg, de veilingsite en Leyland.

Bussen van De Lijn (lijnen 551, 552 en 558) rijden om via Fortsesteenweg, Drevendaal, Kempenarestraat en Mechelsesteenweg.

Meer informatie vind u op www.sintkatelijnewaver.be.

Voor meer informatie, contacteer:

Joris De Pauw, schepen van openbare werken
0473 22 00 16, joris.de.pauw [at] skw.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is