Pannavoetbal komt naar Sint-Katelijne-Waver

Op 5 april 2017

Pannavoetbal is de nieuwste rage in de voetbalwereld en die heeft nu ook Sint-Katelijne-Waver bereikt. Aan het gemeentehuis staat sinds vandaag een pannakooi die de komende maanden ook vier andere locaties in de gemeente aandoet. Aan Leyland komt er binnenkort een vast pannaplein.

Pannavoetbal vindt zijn oorsprong in het straatvoetbal. In een kleine kooi proberen voetballers te scoren en hun tegenstander af te troeven met behendige voetbaltrucs. “‘Panna’ is het Surinaamse woord voor ‘poortje’ en verwijst naar de beweging waarbij een voetballer een tegenstander door de benen speelt”, vertelt burgemeester en schepen van sport Kristof Sels. “Bij pannavoetbal spelen ploegen van één tot vijf spelers tegen elkaar in een kooi. De bal kan niet buiten. Door de kleine oppervlakte speelt techniek een erg belangrijke rol.”

Burgemeester Sels: “Pannavoetbal is er voor iedereen: om kunstjes te leren of om ze te tonen, om wedstrijdjes te spelen of om gewoon een balletje te trappen, … Het is voor iedereen plezant. Op deze manier verlagen we weer de drempel om buiten te komen en te bewegen.” 

Planning pannakooi:

Binnenplein gemeentehuis: nog tot 15 april
Pleintje Haverstraat: 22 april - 21 mei
Sporthal Bruultjeshoek: 22 mei - 29 juni
KGR Katelijne (Borgersteinlei): 30 juni - 31 juli
Sporthal Bruultjeshoek (speelbal): 1 augustus - 31 augustus

Nieuw pannaveld aan Leyland

Wie de smaak te pakken heeft, kan binnenkort blijvend terecht op het nieuwe pannaveld aan Leyland. “Tegenover de bibliotheek gaan we een pannaveld aanleggen van 13 op 20 meter”, vertelt Sels. “De kooi zal niet alleen gebruikt kunnen worden voor voetbal, maar ook voor basketbal. Op het terreintje komen twee voetbaldoelen, twee basketbalringen en vier kleine voetbaldoeltjes. De ondergrond bestaat uit kunstgras, ingestrooid met zand.”

Om geluidshinder tegen te gaan, zal de kooi bestaan uit een geluidsarm hek. Buiten de kooi komen ook een tafeltennistafel en banken. “De gunningen voor de aanleg zijn in orde”, aldus Sels. “Normaal gezien is het pannaveld klaar in de loop van juni, zodat onze jongeren er tijdens de zomervakantie volop van kunnen genieten.”

Meer informatie?
Contacteer N-VA Katelijne & Waver via deze website of via:
Facebookpagina: https://www.facebook.com/NVA.KatelijneWaver/
Twitter: https://twitter.com/NVA_SKW

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is