Nieuw schoolplein voor basisschool GLOC

Op 1 augustus 2017

Op maandag 31 juli 2017 startten de werken aan het plein voor basisschool GLOC in het centrum van Sint-Katelijne-Waver. Het plein wordt omgevormd tot een schoolplein waar verkeersveiligheid en gebruiksvriendelijkheid centraal staan. De werken moeten klaar zijn voor de start van het nieuwe schooljaar op 1 september.

Een verkeersveilige oplossing

In het verleden was het voor de schoolpoort van basisschool GLOC regelmatig chaos. Het parkeren is er erg verspreid en de nabijgelegen parking wordt amper gebruikt.

Twee jaar geleden plaatste de gemeente een tijdelijke oplossing met paaltjes en betonblokken. Intussen heeft het bestuur samen met de school en een studiebureau een definitieve oplossing uitgewerkt. Het parkeren aan de schoolpoort wordt beperkt aangezien er voldoende parkings op wandelafstand aanwezig zijn. Enkel aan de kleuterschool zijn er nog enkele parkeerplaatsen waar ouders maximaal een half uur mogen staan. Een uitwuifzone aan de ingang van de lagere school geeft ouders de mogelijkheid om hun kinderen vlak voor de school af te zetten.

Dorpskernvernieuwing

N-VA-schepen Joris De Pauw licht toe: "Deze werken zijn een tweede realisatie in het kader van het project “dorpskernvernieuwing” in het centrum van de gemeente, dit nadat eerder reeds een centrumparking werd aangelegd. We creëren opnieuw een mooi stuk openbaar domein in het centrum van de gemeente op een cruciale plaats tussen twee schoolomgevingen. We creëren een mooi en groen plein dat voor beleving moet zorgen".

Gedurende een maand zal het pleintje voor de school langs de drie toegangswegen (Generaal Deschachtstraat en Daliastraat) afgesloten worden voor doorgaand autoverkeer. Voetgangers en fietsers kunnen wel passeren want het voetpad blijft toegankelijk. Bij de start van het nieuwe schooljaar zal het nieuwe plein afgewerkt zijn.

De werken zullen uitgevoerd worden door aannemer Hertsens Wegenwerken NV uit Burcht. De kostprijs van de werken bedraagt 263.488,26 euro, inclusief BTW.

"Maandag 31 juli startte de aannemer met de werken. De werken zullen iets langer dan één maand duren. We proberen tegen de start van het schooljaar zover mogelijk gevorderd te zijn, zodat de hinder dan zo klein mogelijk is", besluit De Pauw.

Voor meer informatie, contacteer:
Joris De Pauw, schepen van openbare werken
0473 22 00 16, joris.de.pauw [at] skw.be 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is