Hondenweide opnieuw volledig toegankelijk

Op 7 juni 2017

De hondenweide in Elzestraat is opnieuw volledig toegankelijk Tijdens de wintermaanden kwamen in een deel van de hondenweide in Elzestraat glasscherven naar boven. Het probleem is nu opgelost.

De hondenweide bevindt zich achter het kerkhof van Elzestraat. Omdat het gemeentebestuur wist dat de hondenweide op een terrein kwam dat vroeger als stortplaats werd gebruikt, voerde het 30 centimeter gezeefde en gecontroleerde grond aan om het terrein op te hogen. Desondanks kwamen er keien en glasscherven naar boven, waarop het gemeentebestuur in januari besliste om een deel van de hondenweide af te sluiten.

Intussen is het probleem verholpen en kunnen honden weer over de volledige weide beschikken om te ravotten. “In de zone van het hondentoilet hebben we de bovenste laag afgegraven. Vervolgens plaatsten we een folie geotextiel met daarop een laag dolomiet. Hierdoor kunnen glasscherven niet meer naar boven komen en kan het regenwater er goed door. De volledige hondenweide hebben we verschillende keren gemaaid waardoor we oppervlakkige glasscherven konden verwijderen”, vertelt N-VA-schepen van dierenwelzijn An Coen. “Het inzaaien van de kale plekken is door het droge weer nu niet mogelijk. Dit zal in het najaar gebeuren.”

Het gemeentebestuur zal ook nog een vuilnisbak plaatsen aan de hondenweide.

Meer informatie?
Contacteer N-VA Katelijne & Waver via deze website of via:
Facebookpagina: https://www.facebook.com/NVA.KatelijneWaver/
Twitter: https://twitter.com/NVA_SKW

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is